Jakou dámskou vůni si vybrat na podzim?

Letos k nám podzim zavítal velice brzy. I když slunce ještě sem tam vykukuje, příroda už jasně naznačuje, co se blíží. Letní šatičky a sandálky už jste určitě vyměnily za něco teplejšího. A tak je na čase vyměnit i svěží letní citrusové vůně za kořenitější, teplejší parfémy. Nastal čas pro sladké a kořeněné vůně.

 

Které dámské vůně značky Galimard se doporučují na podzim?

 

Nejoblíbenější niche vůně podzimu francouzské Parfumerie Galimard_1

 

A DEMI-MOT

Čerstvá květinová vůně, hodně sladká. Pomerančový květ, švestka a bergamot dávají vůni medovou sladkost. Srdcové tóny tvoří tóny kosatce, jasmínu, mimózy a ylang-ylangu. Teplý základ udává santalové dřevo, jantar, cedr a vanilka. Tuto vůni každopádně nejdříve vyzkoušejte, protože ne každému se líbí krásná, ale „staromódní“ vůně mimózy. Ideální pro sofistikovanou ženu, která má ráda eleganci.

 

ACCROCHE-COEUR

Orientální květinová vůně. Sladká vůně začíná výbuchem skořice ponořené do sladkého sirupu a medovým nádechem. Teplá, gurmánská vůně, v níž jsou skvěle kombinovány tóny jablka, bergamotu a černého pepře. Vanilka a jantar dávají vůni orientální atmosféru a hloubku. Magická vůně pro nadšence orientálních vůní.

 

GALIMAR

Temperamentní orientální pikantní vůně. Je výrazná, ale není příliš sladká. Rozehřívají ji citrusy jako pomeranč a bergamot. Následně vykvete květinami (růže, jasmín) a ozvláštní ji koření (skořice, muškátový oříšek). Útulná vůně, připomínající legendární Shalimar od Guerlaina, je perfektní pro deštivě a šedé roční období. Má dlouhou životnost.

 

YAVANA

Teplá a laskavá vůně. Vůni otevírá svěží bergamot, citron a pomerančový květ, obklopený bohatou kyticí konvalinky, karafiátu a jasmínu; to vše se pak odevzdává na smyslné posteli jantaru, vanilky a mechu. Podobá se ikonické vůni YSL nazvané Opium. Ideální je jedna kapka do divadla.

 

SHANTOUNG

Elegantní květinová vůně. Smyslná, romantická a velmi jedinečná. Tuberózová kompozice s náznaky gurmánských tónů ve formě mandlí a kapučína. Teplá, sexy a smyslná vůně. Hlavu vůně tvoří mandarinka, jablko a černý pepř. V srdci jsou mandle, ylang-ylang a tuberóza a v základu cedrové dřevo s bílým pižmem. Hodně muziky za málo peněz.
Niche luxusní dámská parfémovaná voda Shantoung francouzská parfumerie Galimard, výhradní eshop pro zastoupení v ČR 2

 

Napsala

Kornélia Adášek

Uznávaná znalkyně ze světa parfémů, která pořádá kurzy Degustace parfémů

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz